Корупція повертається в Податкову - Ющенко

П'ятниця, 15 грудня 2006, 16:01

Президент Віктор Ющенко заявляє, що проблема в адмініструванні ПДВ свідчить про те, що корупція повертається в стіни державної податкової адміністрації.

Про це він заявив, відкриваючи засідання Ради національної безпеки й оборони в п'ятницю в Києві.

"Ця проблема є дуже показовою для національної економіки. По суті, це тест для влади, чи зможе ця влада організувати публічні відносини, які базуються на правовій основі без суб'єктивізму", - заявив Ющенко.

За його словами, особливу гостроту ця проблема одержала з вересня нинішнього року.

Реклама:

На кінець жовтня сума невідшкодованого ПДВ досягла 7,2 млрд. грн., що в 1,7 рази перевищує відповідний показник початку року.

"42% невідшкодованих сум сформовано у вересні жовтні. Що відбулося в цій сфері, що відносини влади й бізнесу перейшли практично в ручне управління... Якщо хтось думає, що за цим стоїть наведення порядку, він глибоко помиляється, за цим стоїть корупція - вона повертається в стіни податкової адміністрації", - заявив президент.

Ющенко відзначив, що стабільне зростання бюджетних надходжень від ПДВ на тлі стрімкого зростання невідшкодованих сум свідчить про ручне використання ресурсів бізнесу для "фінансування по суті прихованого дефіциту бюджету", що справедливо обурює ділові кола.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!