"Наша Україна" розповіла, коли проголосує за бюджет

Вівторок, 12 грудня 2006, 20:46 -

Народний депутат, член фракції "Наша Україна" Петро Порошенко не виключає, що "Наша Україна" буде голосувати за прийняття закону "Про Державний бюджет України на 2007 рік".

Про це він заявив 12 грудня на прес-конференції в Києві, передає proUA.

За словами депутата, такий варіант розвитку подій можливий у тому випадку, якщо будуть враховані подані президентом Віктором Ющенко зауваження до бюджету-2007.

Зокрема, за словами Порошенко, для задоволення вимоги щодо збільшення прожиткового мінімуму для осіб, що втратили працездатність, необхідно 2 млрд. грн.

Депутат вважає, що ці кошти можуть бути перенаправлені з інших видаткових статей бюджету, таких як виділення коштів на ремонти аеропортів, на створення недержавного пенсійного фонду для держслужбовців, а також зменшення суми витрат на житлово-комунальне господарство на 1 млрд. грн.

Реклама:

Свою позицію щодо зменшення статті витрат на ЖКГ Порошенко пояснює тим, що система їхнього розподілу є непрозорою й детально не виписана.

Крім цього, Порошенко відзначив, що "Наша Україна" у жодному разі не буде приймати участі в голосуванні за подолання вето президента на закон про бюджет-2007.

Нагадаємо, 11 грудня президент Віктор Ющенко відправив у парламент на повторний розгляд Закон України "Про Державний бюджет на 2007 рік" зі своїми пропозиціями.

Зокрема, у пропозиціях вказується, що в прийнятому ВР бюджеті пропонується затвердити на 2007 рік прожитковий мінімум для осіб, що втратили працездатність: з 1 січня 2007 року - 380 грн., з 1 квітня 2007 року - 387 грн., з 1 жовтня 2007 року - 395 грн.

І це в той час, коли, за попередніми розрахунками, розмір прожиткового мінімуму для цієї соціальної групи на 1 жовтня 2006 року становив 381 грн., на 1 листопада - майже 391 грн., а прогнозний показник на 1 січня 2007 року становить 406,6 грн.

Президент пропонує збільшити прожитковий мінімум для цієї категорії громадян.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: