У Бойка закликають "припинити політизацію" газових переговорів

Середа, 18 жовтня 2006, 11:08

Порядок узгодження позиції України на газових переговорах з Росією сьогодні нічим не відрізняється від дій двох попередніх урядів, прокоментувало Міністерство палива та енергетики критику МЗС, яка пролунала на адресу Мінпаливенерго у вівторок, про недостатнє інформування МЗС про хід газових переговорів.

"Єдине, чим відрізняється сьогоднішня ситуація, це те, що новому уряду вдалося переламати негативні тенденції і партнерство України з Росією в енергетичній галузі розвивається в конструктивному руслі", - підкреслили в прес-службі Мінпаливенерго, передає "Інтерфакс-Україна".

На її думку, про це свідчить збереження ціни імпорту природного газу на рівні 95 дол. за 1 тис. куб. м до кінця 2006 року й формування бездефіцитного балансу поставок газу на наступний рік.

"Мінпаливенерго вважає завданням національного значення припинення спроб політизації цього питання й виражає надію, що ця позиція буде з розумінням сприйнята суспільством і політичними колами. Ми впевнені, що результати переговорів будуть відповідати національним інтересам нашої країни", - заявили в прес-службі.

Реклама:

Як повідомлялося, прем'єр-міністр Віктор Янукович прогнозує завершення переговорів з Росією про поставки газу на 2007 рік до кінця жовтня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!