РФ може розраховувати на туркменський газ ще 25 років – Ніязов

Вівторок, 5 вересня 2006, 16:11

Росія за умови розробки Іолотанського родовища може розраховувати на контракт по поставкам туркменського природного газу ще на 25 років після виконання діючого контракту.

Про це повідомив президент Туркменії Сапармурат Ніязов на церемонії підписання документу про умови купівлі-продажу туркменського природного газу до 2010 року за підсумками переговорів делегації ВАТ "Газпром" в Ашхабаді, передає "Інтерфакс-Україна".

Документ передбачає, що з четвертого кварталу 2006 року по 2009 рік Туркменія поставить Росії 162 млрд. куб. метрів газу, у тому числі 12 млрд. куб. метрів газу в четвертому кварталі поточного року за ціною 100 дол. за 1 тис. куб. метрів.

"Недавно відкрите Іолотанське родовище можна використовувати для постачань газу в Росію через Центральні Каракуми з виводом на правобережжя Каспію. Існуюча вздовж Каспію труба поки пропускає 10-12 млрд., але її потужність можна довести до 40-50 млрд. Туркменська сторона зі свого боку свою ділянку зробить, а ви з Казахстаном домовитись повинні", - відзначив Ніязов.

Реклама:

Говорячи про перспективи подальшого розвитку туркмено-російського співробітництва в газовій сфері, Ніязов підкреслив, що російський напрямок був і залишається стратегічним, а будівництво нових газопроводів, зокрема в китайському напрямку, ніколи не завдасть шкоди сталому двосторонньому співробітництву.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!