Житло в Києві може подорожчати на 5-15%

Вівторок, 29 серпня 2006, 16:44

Якщо забудовникам доведеться віддавати 12% квартир у фонд міста, то вартість житла може зрости від 5 до 15%.

Про це в ефірі радіо "Ера" заявив президент Української будівельної асоціації Лев Парцхаладзе, коментуючи рішення міської влади Києва збільшити норми обов'язкового відрахування житла забудовниками для соціальних потреб міста, передає Ліга.

Таке нововведення, на думку Парцхаладзе, змусить будівельників переглянути власні кошториси, закладаючи у вартість квадратного метра додаткові витрати.

"Так, збільшення процентних ставок може викликати підвищення цін на житло в пропорційному процентному співвідношенні", - відзначив президент УБА, яка об’єднує понад 80 компаній по Україні, які працюють на ринку нерухомості.

Реклама:

Нагадаємо, Київський міський голова Леонід Черновецький звернувся до голів депутатських груп і фракцій Київради з ініціативою збільшити розмір відрахувань забудовниками житла в столиці до 20%.

Раніше відрахування складали 5-10% житлоплощі будинку, побудованого в центрі міста на земельній ділянці терміном відводу до 2006 року, а також 7-12% - на земельних ділянках, відведених з 1 січня 2006 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!