"Нафтогаз" стане прибутковим не раніше початку 2007 року

Четвер, 17 серпня 2006, 17:21 -

Кабінет міністрів має намір вивести Національну акціонерну компанію "Нафтогаз" на прибуткову діяльність не раніше лютого 2007 року.

Про це на прес-конференції 17 серпня заявив віце-прем'єр-міністр Андрій Клюєв, передає Finance.ua.

Клюєв повідомив, що Кабінет міністрів, зокрема, Міністерство фінансів і Державна податкова адміністрація, буде ініціювати ряд законопроектів для поліпшення фінансового стану українського монополіста.

"У нас по НАК "Нафтогаз України" важка ситуація, особливо усе, що стосується фінансового стану. Нам разом з Мінфіном, з Податковою доведеться впроваджувати ряд законодавчих ініціатив для того, щоб витягти з цієї ями НАК до лютого-березня наступного року", - сказав Клюєв.

Реклама:

Він відзначив, що тепер Кабмін уже працює над поліпшенням постачань газу українським споживачам і оплати газу споживачами "Нафтогазу України".

Нагадаємо, Міністерство палива й енергетики має намір поліпшити фінансовий стан "Нафтогазу" за рахунок поновлення експорту газу і збільшення транзиту нафти.

"Нафтогаз", прогнозуючи збитковість своєї діяльності за підсумками 2006 року, планує вийти на прибуток у 1 кварталі 2007 року.

2005 рік "Нафтогаз" закінчив із чистим прибутком 319 млн. гривень.

Чистий доход компанії від реалізації за підсумками 2005 року склав 36 млрд. 853 млн. гривень.

"Нафтогаз України" є монополістом по транспортуванню газу транзитними газопроводами, монополістом із транспортування нафти нафтопроводами, а також найбільшим добувачем і продавцем газу і найбільшим добувачем нафти в Україні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: