"Газпром" сповільнює роботу газотранспортного консорціуму – Мінпаливенерго

Четвер, 27 липня 2006, 19:39

Робота російсько-українського ТОВ "Міжнародний консорціум по управлінню і розвитку газотранспортної системи України" сповільнилася через незгоду російської сторони на скликання зборів акціонерів.

Про це заявило Міністерство палива та енергетики в четвер, передає "Інтерфакс-Україна".

Мінпаливенерго відзначає, що направило до Кабінету міністрів усі необхідні матеріали для ратифікації угоди з урядом Російської Федерації про заходи для забезпечення стратегічного співробітництва в газовій сфері від 18 квітня 2004 року, яким, зокрема, передбачається реалізація інвестиційного проекту спільного будівництва й експлуатації газопроводу Богородчани - Ужгород.

Міністерство нагадує, що робота першої черги газопроводу дозволить збільшити пропускну здатність української системи в західному напрямку на 19 млрд. куб. м на рік, і для реалізації даного проекту на паритетних засадах НАК "Нафтогаз" і ВАТ "Газпром" у 2002 році створили зазначений вище консорціум.

Реклама:

Мінпаливенерго підкреслює, що українська сторона здійснила всі необхідні кроки із забезпечення першої фази будівництва цього газопроводу: завершено роботи з відводу земель і завершується робота з узгодження договорів на постачання трубної продукції.

Газопровід Богородчани - Ужгород довжиною 240 км є частиною магістрального газопроводу Новопсков (Росія) - Ужгород (Україна).

"Газпром" неодноразово заявляв про бажання розширити діяльність консорціуму на управління існуючою газотранспортною системою України, однак український уряд виступає категорично проти цього.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!