Харківська область заборгувала "Газу України" 160 млн. грн.

Вівторок, 18 липня 2006, 13:22

Заборгованість підприємств теплокомуноенергетики Харківської області за спожитий газ перед дочірньою компанією "Газ України" НАК "Нафтогаз України" становить 160 млн. грн.

Більша частина боргу припадає на комунальне підприємство "Харківські теплові мережі" - 131 млн. 634 тис. грн.

Про це на прес-конференції заявив начальник управління паливно-енергетичним комплексом Харківської обласної державної адміністрації Василь Без’язичний, передає Ліга.

Як повідомили в прес-службі Харківської обладміністрації, передбачалося, що заборгованість підприємства буде гаситися рівними частинами, починаючи із травня поточного року, і до початку опалювального сезону буде повністю погашена.

Реклама:

Відповідний договір з НАК "Нафтогаз України" був завізований представниками міської влади Харкова. Однак у дійсності харківські тепломережі не в змозі оплатити навіть поточне споживання газу, і борг продовжує зростати.

Єдиний вихід із ситуації, що створилася, керівник обласного ПЕК бачить у перегляді тарифів на тепло, 100%-их поточних розрахунках перед ДК "Газ України" і підписанні нового договору з "Нафтогазом" про реструктуризацію боргів комунального підприємства.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!