Європейці зацікавлені в добудуванні нафтопроводу "Одеса-Броди-Плоцьк"

Понеділок, 17 липня 2006, 11:26

Уряди Польщі, Словаччини, Чехії та представники Єврокомісії підтвердили зацікавленість у добудуванні нафтотранспортного коридору "Одеса-Броди-Плоцьк".

Про це заявив президент компанії "Укртранснафта" Олександр Тодійчук, передає Ліга.

Тодійчук відзначив, що угода зі створення міжнародного консорціуму по добудуванню нафтопроводу "Одеса-Броди" до польського міста Плоцьк є аналогічною угоді зі спорудження нафтопроводу від Азербайджану до Туреччини "Баку-Джейхан".

"Наші консультанти взяли дану угоду як базову й адаптували її до вимог проекту "Одеса-Броди". Це допоможе, з одного боку, активізувати участь урядів держав у проекті, а з іншого боку, скоординувати їхні дії за допомогою даної угоди", - повідомив він.

Реклама:

При цьому глава "Укртранснафти" вказав на те, що під час презентацій у прикаспійських країнах українського проекту поставок каспійської нафти в Європу він був визнаний другим по пріоритетності після нафтопроводу "Баку-Джейхан".

Крім того, цілий ряд власників нафтопереробних заводів Європи заявив про зацікавленість одержувати каспійську сировину по українському маршруті.

Банківський варіант проекту викупу землі для добудування нафтопроводу на польській території повинен бути готовий наприкінці серпня - початку вересня 2006 року.


Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!