22 травня 2022

Новини
19:55
Дуда: заморожені кошти РФ потрібно використати на відновлення України
Післявоєнне відновлення України має відбуватися на заморожені російські кошти, але також необхідні спеціальні програми від Європи.
19:30
"Запоріжсталь" після часткового відновлення роботи розконсервувала 48 тепловозів
Запорізький металургійний комбінат "Запоріжсталь" "Метінвесту" Ріната Ахметова та Вадима Новинського після часткового відновлення роботи продовжує виводити з консервації додаткові локомотиви.
18:50
У Раді хочуть скасувати монополію Ощадбанку на виплату військових пенсій
Верховна Рада планує дозволити військовим пенсіонерам самостійно обирати банк для виплати грошей - раніше вибір банківської установи для них був обмежений лише державним Ощадбанком.
18:25
Швейцарія зняла санкції з "Єврохіму", російський олігарх віддав компанію дружині – ЗМІ
Уряд Швейцарії зняв санкції з російської компанії "Єврохім", після того, як російський олігарх Андрій Мельниченко перестав бути її бенефіціаром і вийшов із ради директорів.
18:00
Порошенко пропонує 4 варіанти розблокування експорту українського продовольства
П'ятий президент України, лідер "Європейської солідарності" Петро Порошенко запропонував чотири варіанти для деблокади експорту українського зерна і продовольчих товарів на світові ринки. 
17:38
Віцепрезидент Єврокомісії: малоймовірно, що Путін перекриє газовий кран
Президент Росії Владімір Путін навряд чи перекриє газовий кран Нідерландам чи таким великим країнам, як Італія чи Німеччина.
17:15
Російському "Аерофлоту" через дефіцит запчастин скоро доведеться почати розбирати свої літаки – ЗМІ
Флагманський російський авіаперевізник "Аерофлот" через санкції найближчим часом зіткнеться із дефіцитом запчастин для своїх літаків Boeing та Airbus.
16:40
Фінляндія конфіскувала російського майна на 76 мільйонів євро
У розпорядженні влади Фінляндії знаходиться заморожене майно росіян, що потрапили під санкції, на суму як мінімум 76 мільйонів євро.
16:15
В Україні заборонили обіг ліків, вироблених у РФ і Білорусі
Верховна Рада внесла зміни до закону "Про лікарські засоби" щодо обмеження обігу лікарських засобів, виробництво яких розташовано на території РФ або Республіки Білорусь.
15:23
Аграрний ринок, податки: Рада ухвалила низку законів про денонсацію угод із СНД
Верховна Рада 22 травня ухвалила 4 проєкти законів про денонсацію угод з СНД: йдеться, зокрема, про угоди про спільний аграрний ринок та про уникнення подвійного оподаткування.
15:15
Hyundai Motor Group інвестує понад 10 мільярдів доларів у США до 2025 року
Південнокорейська Hyundai Motor Group інвестує понад 10 млрд доларів у СЩА до 2025 року: інвестиції, зокрема, стосуватимуться робототехніки та штучного інтелекту.
14:35
З понеділка вантажівки штрафуватимуть за порушення вагових норм
З понеділка, 23 травня, вантажівки знову можуть отримати штраф за порушення габаритно-вагових норм – дотепер автофіксація ваги працювала в тестовому режимі і штрафи не накладалися
13:42
Країни Балтії припинили імпорт електроенергії з РФ
Країни Балтії у неділю 22 травня припинили імпорт електроенергії з Росії; для Литви це означає припинення поставок усіх російських енергоресурсів
12:12
СБУ: окупанти скаржаться, що їхній рубль перетворюється на папір
Через сильну девальвацію 3 мільйонів рублів виплати за поранення на війні в Україні окупантам не вистачає навіть на однокімнатну квартиру в російській глибинці
11:54
Газпром не використовує навіть сплачені потужності транзиту через Україну
Російський "Газпром" не використовує навіть вже сплачені та заброньовані потужності транзиту через точку "Суджа"
10:59
У неділю стартує Давоський форум, вперше після розпаду СРСР – без росіян
У неділю, 22 травня, починається Світовий економічний форум у Давосі, на якому вперше після падіння комунізму не буде ані російських олігархів чи бізнесменів, ані посадовців
09:56
На сміттєзвалищі поблизу Львова запустили біогазову електростанцію
На Грибовицькому полігоні поблизу Львова у суботу запустили біогазову електростанцію, яка здатна забезпечувати електроенергією близько 735 домогосподарств
09:00
У Росії визнали, що санкції зруйнували всю їхню логістику
Західні санкції "практично зламали всю логістику" в Росії