17 квітня 2022

Новини
21:00
У Лівії два порти зупинили відвантаження нафти
У лівійському порту Зуветіна зупинилося відвантаження нафти після появи там протестувальників проти прем'єр-міністра Абделя Хаміда Дбейби, який відмовився піти у відставку
20:15
Створена для перевезення росіян турецька авіакомпанія запрацює у травні
У Туреччині створено нову авіакомпанію Southwind, яка займеться перевезенням росіян на курорти країни. Перевізник має розпочати роботу наприкінці травня
19:22
Казахстан обмежив експорт пшениці та борошна
Міністр сільського господарства Казахстану Єрбол Карашукеєв підписав наказ, згідно з яким запроваджується квотування на експорт пшениці та борошна
18:41
Банкрутство Росії є питанням часу – фон дер Ляєн
Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн вважає банкрутство Росії лише питанням часу, а також закликає надати Україні якнайшвидше зброю, щоб вона могла завершити цю війну
18:02
Голова ЄК розповіла про енергетичні санкції Євросоюзу в новому пакеті
Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн пояснила, що проста заборона купівлі Євросоюзом російської нафти лише призведе до підвищення нафтових доходів РФ
17:35
Україна запросила у G7 50 мільярдів доларів на покриття дефіциту бюджету
Україна запросила у країн Великої сімки фінансову підтримку у розмірі 50 мільярдів доларів
16:48
"Нібулон" збудує в Ізмаїлі термінал для зернових на Дунаї
Ізмаїльська міська рада надала СП "Нібулон" дозвіл на розробку проєкту землеустрою про відведення земельної ділянки площею 20 га терміном на 49 років для будівництва та експлуатації терміналу для перевалки зернових вантажів
16:21
Чеська Острава планує подарувати Україні трамваї
Чеське місто Острава хоче подарувати Україні справні трамваї, які виставлені на продаж компанією Dopravní podnik Ostrava
15:55
Виробництво російських ЗРК на паузі, працівників заводів відправляють у відпустку або на війну – розвідка
Головне управління розвідки Міноборони України заявляє, що у РФ виробництво зенітно-ракетних комплексів на паузі, а працівників заводів відправляють у відпустку або на війну.
15:40
Порти усіх держав ЄС зупинили обслуговування російських кораблів
17 квітня у всіх державах Європейського союзу, які мають морські або річкові порти, почала діяти директива ЄС про заборону входу до портів кораблів, що пов'язані з РФ.
15:20
Із РФ після початку війни пішли десятки іноземних архітектурних бюро
Через війну в Україні від роботи з РФ відмовилося багато іноземних архітектурних бюро - десятки запланованих проєктів тепер взагалі не відбудуться або їх будуватимуть без участі іноземців. Більшість цих будівель і комплексів мали з'явитись у Москві.
14:17
Ворожий обстріл Броварів: пошкоджена підстанція, відновлюють електропостачання
Через ворожий обстріл була пошкоджена одна з високовольтних підстанцій Броварського району, ведуться роботи з відновлення.
13:40
У ніч на понеділок не працюватимуть застосунок і веб-версія Приват24: регламентні роботи
Приватбанк анонсував черговий етап регламентних робіт у Приват24 у ніч на понеділок (з 23:00 17 квітня до 8:00 18 квітня) - додатки та веб-версія будуть недоступні.
12:42
Дуров і низка інших мільярдерів не хочуть, аби їх називали громадянами РФ – Forbes
Низка мільярдерів, "пов'язаних із РФ", дуже не хочуть, аби Forbes називав їх громадянами РФ, акцентуючи увагу на іноземному громадянстві: останніми місяцями ця тенденція зростає.
11:58
Болгарія в рамках санкцій ЄС заборонила суднам РФ заходити у порти
Болгарія заборонила суднам під російським прапором заходити до своїх чорноморських портів у рамках розширених санкцій ЄС.
11:15
Санкції ЄС ускладнили постачання обладнання для хлібопекарень у РФ
До 90% усіх пекарень в РФ працюють на європейському устаткуванні, ввезення якого було заборонено ЄС - запасів комплектуючих та витратних матеріалів для обладнання у великих виробників вистачить на кілька місяців.
10:42
Електроживлення сховища відпрацьованого ядерного палива у Чорнобильській зоні відновили
"Енергоатом" повідомляє про відновленя електроживлення Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива у Чорнобильській зоні відчуження.
10:25
Усіх ветеранів, захисників та постраждалих забезпечать власним житлом – Зеленський
Президент Володимир Зеленський заявив, що відновлення житла українців розділять на три етапи і житлом забезпечать усіх, хто постраждав, а також військовослужбовців і тих, хто роками був у черзі на власне житло.
09:55
Розробники гри S.T.A.L.K.E.R. зібрали 800 тисяч доларів для підтримки України
Українська студія GSC Game World, яка розробила серію комп'ютерних ігор S.T.A.L.K.E.R., зібрала $800 тис для підтримки України.
09:20
У РФ пенсійними накопиченнями росіян будуть докапіталізовувати банки: Путін підписав закон
Президент РФ Владімір Путін підписав закон, який дозволяє за допомогою коштів Фонду національного добробуту купувати привілейовані акції (префи) російських банків.
09:00
Голова Єврокомісії: Нові санкції ЄС проти Росії націлені на "Сбербанк"
Новий пакет санкцій Європейського Союзу проти Росії буде націлений на "Сбербанк" і поставки нафти.