Суд заарештував заправки під брендом "Укртатнафта"

Понеділок, 28 вересня 2009, 09:27

Київський господарський суд заарештував більше 100 заправок компанії "УТН-Восток", які працюють під брендом "Укртатнафта".

Мережі АЗС також заборонено торгувати нафтопродуктами та іншими товарами на станціях під цим логотипом.

Таку ухвалу суд виніс 22 вересня за позовом компанії "Укртатнафта", що контролює Кременчуцький нафтопереробний завод, і чий бренд у відповідності з ліцензійною угодою використовує "УТН-Восток", пише газета "Дело".

Як відомо, публічний конфлікт між "УТН-Восток" і "Укртатнафтою" зав'язався влітку 2009 року, коли представники НПЗ звинуватили своїх партнерів у порушенні умов договору на право використання торгового знаку.

Реклама:

Згідно з документами, "УТН-Восток" може використовувати бренд "Укртатнафта" на території 103 АЗС.

"Проте, за наявною інформацією, компанія додатково використовує цей знак ще на 15 АЗС", - заявляли на "Укртатнафті".

У свою чергу представники "УТН-Восток" стверджують, що намагалися узгодити з "Укртатнафтою" використання бренду новими "точками", проте підприємство проігнорувало цю пропозицію.

У вересні "Укртатнафта" звернулася до суду з вимогою зобов'язати "УТН-Восток" виплатити штраф у розмірі 13 млн. гривень за порушення умов угоди. Арешт АЗС і заборона на торгівлю - це забезпечувальні заходи з цього розгляду.

В "УТН-Восток" дії "Укртатнафти" розцінюють як тиск на власників компанії з боку групи "Приват", що здійснює оперативний контроль над "Укртатнафтою".

Щоб судові розгляди не позначалися на діяльності мережі АЗС "УТН-Восток" надалі, компанія має намір розірвати ліцензійну угоду з "Укртатнафтою" і змінити вивіски на своїх заправках: АЗС мережі "УТН-Восток" будуть носити назву Formula.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: