Укренерго: Дефіцит в енергосистемі не прогнозується, на Одещині – планові відключення

Четвер, 23 лютого 2023, 11:34

Дефіцит потужності в енергосистемі відсутній дванадцяту добу поспіль і наразі не прогнозується, проте в Одесі тривають мережеві обмеження через значні пошкодження.

Про це повідомила пресслужба Укренерго.

Зазначається, що споживання в енергосистемі знаходяться на рівні звичайного робочого дня.

Наразі в енергосистемі працюють усі види електростанцій. Імпорт електроенергії здійснюється у незначних обсягах і продовжує знижуватися.

Реклама:

Попри відсутність дефіциту, через пошкодження ворожими обстрілами мереж операторів системи розподілу є знеструмлення у прифронтових районах Харківської, Запорізької, Херсонської областей. Там, де дозволяє безпекова ситуація, проводяться ремонтні роботи.

Ліміти споживання до областей не доводились через відсутність дефіциту потужності в енергосистемі.

"Однак при зміні ситуації в енергосистемі та різкому зростанні споживання можливе застосування відключень", – наголошують в Укренерго. 

Реклама:

Крім того, в Одесі все ще діють мережеві обмеження, викликані значним пошкодженням енергетичної інфраструктури. Для уникнення перевантаження обладнання, яке залишилося в роботі, застосовуються графіки погодинних відключень.

Нагадуємо:

У четвер, 23 лютого, енергосистема працюватиме без обмежень для споживачів, генерації вистачає попри похолодання, заявили в Міністерстві енергетики.

Реклама: