Глава Європейської ради закликав до максимальної диверсифікації джерел енергії

Вівторок, 8 листопада 2022, 17:02 -

Енергетична криза спровокувала ще більшу рішучість ЄС у діях щодо захисту клімату, однак нові зміни в геополітиці висувають свої умови, а саме диверсифікацію джерел енергії.

Про це заявив голова Європейської ради Шарль Мішель, передає Інтерфакс-Україна.

"Ми маємо сприймати реальність такою, як вона є. А це передбачає, що наша стратегія переходу має вибудовуватися у світлі нового геополітичного контексту", – сказав Мішель на конференції ООН із клімату.

Він додав, що інвестиції ЄС у відновлювані джерела енергії посиляться. 

Реклама:

"Але ми маємо спиратися на комплекс джерел енергії перехідного періоду. Ми маємо їх диверсифікувати, наскільки це можливо, щоб гарантувати безпечне постачання, також визнаючи при цьому, що країни, що розвиваються, потребують газу для свого розвитку та переходу", – зазначив глава РЄ.

"Ми також активно прагнемо сприяти декарбонізації світової промисловості, створюючи ефективне і плідне партнерство для справедливого енергетичного переходу спільно з країнами G7 і з країнами, що розвиваються", - повідомив глава Євроради.

За його словами, цілі ЄС у сфері захисту клімату залишаються незмінними: вуглецева нейтральність до 2050 року та нульові викиди парникових газів.

Реклама:
Реклама: