Нафта дорожчає, оскільки долар ослаб, а ризики щодо пропозиції збереглися

П'ятниця, 4 листопада 2022, 11:06 -

Ціни на нафту виросли в п'ятницю, оскільки долар ослаб, а ризики пропозиції збереглися, хоча побоювання рецесії і спалахи COVID в Китаї стримували ціни.

Про це пише Reuters.

Як змінились ціни

Ф'ючерси на нафту марки Brent подорожчали на 1,84 долара, або на 1,9%, до 96,51 долара за барель на 07:40 за Гринвічем. Контракт прямує до тижневого підйому більш ніж на 0,5%.

Реклама:

Ф'ючерси на нафту WTI в США виросли на 1,94 долара, або на 2,2%, до 90,11 долара за барель, що відповідає тижневому приросту більш ніж на 2%.

Причини зміни цін

Обидва контракти зросли, коли долар знизився. Більш слабкий долар збільшує попит на нафту, оскільки робить товар дешевшим для тих, хто тримає інші валюти.

Реклама:

"Незважаючи на те, що проблеми з попитом залишаються на ринку, пропозиція, як і раніше, буде обмеженою, оскільки в Європі починається ембарго на російську нафту, а запаси сирої нафти в США скорочуються", - пише агентство.

"Все більш похмурі макроекономічні перспективи надають сильний негативний вплив на ринок нафти, і без скорочення поставок, оголошеного ОПЕК+ в жовтні, ми, ймовірно, торгувалися б на набагато нижчих рівнях", - сказав Уоррен Паттерсон, керівник відділу стратегії по сировинних товарах ING.

Побоювання рецесії в Сполучених Штатах, найбільшому в світі споживачеві нафти, зросли в четвер після того, як голова Федеральної резервної системи Джером Пауелл заявив, що думати про призупинення підвищення процентних ставок було "дуже передчасно".

Банк Англії попередив у четвер, що, на його думку, Велика Британія вступила в рецесію і економіка може не зростати ще два роки.

Аналітики ANZ вказали на ознаки ослаблення попиту в Європі і США, коли люди стали менше їздити на автомобілях, а Amazon попередив про зниження продажів, що може послабити попит на дистилят.

Китай дотримується своїх суворих обмежень щодо COVID-19, оскільки в четвер кількість випадків захворювання зросла до найвищого рівня з серпня.

Економічна правда

Реклама: