Італія планує скоротити споживання газу на 7% протягом зими

Вівторок, 6 вересня 2022, 18:59 -

Італія націлена на скорочення споживання природного газу протягом зимового сезону шляхом збільшення використання вугілля, зменшення опалення по всій країні та наполягання на зміні звичок громадян.

Про це пише Bloomberg, повідомляє "Європейська правда".

Згідно з пропозицією уряду, Італія планує скоротити споживання газу на 8,2 мільярда кубометрів до березня, щоб досягти мети ЄС щодо скорочення на 15%. Країна оцінила споживання в 54,8 млрд кубометрів з початку серпня цього року до кінця березня 2023 року.

Однак фактичне скорочення буде менш помітним і становитиме приблизно 3,6 мільярда кубометрів, або 7% споживання, оскільки Італія отримала виняток від Брюсселя на підставі заповненості своїх газових сховищ.

Реклама:

Новий італійський план передбачає скорочення зимового графіку опалення на два тижні і зменшення палення в будинках і офісах.

Температуру в приміщеннях загального користування обмежать до 19 градусів, а години опалення скоротять.

Також передбачається збільшення виробництва електроенергії з альтернативних джерел, включаючи вугілля.

Реклама:

Італійські заходи з енергозбереження впроваджуються в тандемі з кроками щодо диверсифікації поставок з Росії. Контрольований державою нафтовий гігант Eni SpA планує збільшити газові потоки та імпорт скрапленого природного газу з альтернативних джерел, включаючи країни Африки, щоб замінити російські поставки.

Нагадаємо, Німеччина оголосила про пакет заходів на суму 65 млрд євро, щоб зменшити загрозу зростання цін на енергоносії, оскільки Європа бореться із дефіцитом постачань після вторгнення Росії до України. 

Європейська правда

Реклама: