Глава Єврокомісії розповіла, як у ЄС долатимуть енергетичну кризу

Понеділок, 5 вересня 2022, 21:42 -

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн у понеділок розповіла про заходи, які планується запропонувати державам-членам ЄС для подолання енергетичної кризи.

Як повідомляє "Європейська правда", про це фон дер Ляєн написала у Twitter.

"Путін використовує енергетику як зброю, скорочуючи пропозицію і маніпулюючи на енергетичних ринках. Йому це не вдасться. Європа візьме гору", – зазначила глава Єврокомісії.

Вона нагадала, що виконавчий орган ЄС готує пропозиції, щоб допомогти домогосподарствам і бізнесу впоратися з високими цінами на енергетику.

Реклама:

За її словами, серед цих пропозицій будуть:

  • скорочення споживання електроенергії;
  • встановлення граничної ціни на російський трубопровідний газ;
  • допомога вразливим споживачам і підприємствам за рахунок доходів енергетичного сектору;
  • підтримка виробників електроенергії, які мають проблеми з ліквідністю через нестабільність ринку.

Раніше Урсула фон дер Ляєн оголосила, що Європейський Союз планує вжити термінових заходів, щоб спробувати стримати зростання цін на електроенергію, і готує пропозиції щодо реформування ринку електроенергії.

Очікується, що вони будуть обговорені на екстреному засіданні міністрів енергетики країн ЄС 9 вересня. Водночас президент Європейської ради Шарль Мішель заявив, що Європейська комісія не може чекати до виступу Урсули фон дер Ляєн 14 вересня, щоб запропонувати рішення щодо енергетичної кризи.

Реклама:

Раніше президентка Єврокомісії заявила, що твердо переконана в необхідності обмеження ціни на російський газ, що експортується трубопроводом до ЄС.

Реклама: