Майже половина світових керівників очікують повернення бізнесу "в норму" не раніше 2022 року – дослідження

Четвер, 8 квітня 2021, 17:58
 

Серед керівників найбільших компаній світу 45% не очікують повернення до препандемічного ведення бізнесу раніше 2022 року, 31% очікує повернення в норму до кінця 2021 року.

Про це йдеться у дослідженні KPMG, у якому взяли участь 500 CEO впливових компаній світу.

Внаслідок змін, спричинених пандемією, чверть (24%) CEO заявили про те, що їхня модель бізнесу назавжди змінилася через глобальну пандемію. 

Три чверті (76%) керівників вважають, що уряд заохочує компанії до повернення до "нормального функціонування", оскільки вони спонукають компанії закликати персонал повертатися на робочі місця. 

Реклама:

Також, керівники акцентують на розгорненні вакцинації від коронавірусу: 61% заявили, що їм також потрібно буде досягти успішного (з охопленням понад 50% населення) розгортання вакцинації проти COVID-19 на ключових ринках, перш ніж здійснювати будь-які дії щодо повернення до офісів. А 9 з 10 керівників планують просити своїх працівників повідомляти про проходження ними вакцинації заради захиститу штату працівників.

Наразі лише 17% глобальних керівників хочуть скоротити свої офісні площі внаслідок пандемії. Водночас, 69% керівників компаній, опитаних у серпні 2020 року, заявили, що планують скоротити свої офісні площі протягом 3 років. "Це свідчить про те, що або скорочення офісних площ вже відбулося, або на фоні пандемії стратегія змінилася", – коментують у KPMG.

Щодо робочого місця, лише три із 10 (30%) глобальних керівників розглядають гібридну модель роботи для свого персоналу, за якої більшість працівників працюють віддалено 2–3 дні на тиждень. Зокрема, лише одна п’ята (21%) компаній прагне найняти кваліфікованих спеціалістів, які працюватимуть переважно віддалено, що є суттєвою зміною порівняно з минулим роком (73% у 2020 році).

Дистанційна робота змусила керівників назвати кібербезпеку головним питанням, що впливає на їхнє зростання та діяльність протягом наступних трьох років. Екологічні, соціальні та управлінські питання (ESG) продовжують рухатися вгору у порядку денному компаній

Переважна більшість (89%) керівників компаній зосереджені на тому, щоб зафіксувати здобутки у галузі сталого розвитку та зміни клімату, яких їхні компанії досягли за час пандемії. Майже всі (96%) керівників у світі прагнуть посилити увагу до соціальної складової своїх програм ESG.

Читайте також: Світ готується до поступового повернення в офіси, але все буде інакше. Як зміниться наша робота? 

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: