Державіаслужба вирішила поновити сертифікат авіакомпанії YanAir

Середа, 19 червня 2019, 09:13

Державна авіаційна служба прийняла рішення поновити сертифікат авіакомпанії YanAir "після усунення критичних зауважень".

Про це у Facebook повідомив міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

"Сьогодні (18 червня - ред), з затримкою, відбувся регулярний рейс Київ-Батумі. Водночас, сподіваємося, що дана авіакомпанія, як і інші, зрозуміли - ми жартувати і нехтувати безпекою пасажирів та регламентами не будемо", - написав він.

Міністр нагадав, що Державіаслужба буде вживати відповідні заходи щодо тих авіакомпаній, які невчасно виконують польоти.

Реклама:

Омелян підкреслив, що авіакомпанія зобов'язана інформувати пасажирів про перенесення рейсів, її представник повинен бути на звэязку з пасажирами, компенсувати час затримки чи скасування польоту.

Нагадаємо:

Державна авіаційна служба в результаті комплексної перевірки авіакомпанії "ЯнЕйр" виявила низку зауважень в організації діяльності цього перевізника, в зв’язку з чим дію сертифіката експлуатанта було призупинено.

Діюча комісія з питань сертифікації експлуатантів Державіаслужби прийняла рішення про призупинити сертифікат експлуатанта YanAirпочинаючи з 00:00 UTC (03:00 за київським часом) 7 червня 2019 року.

Пізніше в YanAir заявили, що усунули недоліки і попросили повернути сертифікат.18 червня у Борисполі пасажири блокували вхід до терміналу F через відтермінування рейсу літака компанії YanAir Київ - Батумі.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: