Україна імпортуватиме тварин і продукцію тваринництва за новими міжнародними правилами

Вівторок, 28 травня 2019, 12:29
 

Починаючи з  листопада Україна почне імпортувати живих тварин і їх репродуктивний матеріал, харчові продукти тваринного походження, корми, сіно, солому та інші продукти тваринного походження за новими вимогами.

Про це повідомляє Міністерство агрополітики у Facebook.

Зазначається, що відповідний наказ Мінагрополітики №553 оприлюднено 24 травня в Офіційному віснику №39 та внесено до Єдиного держреєстру нормативно-правових актів на сайті Мінюсту, і він  набуває чинності 24 листопада.

Це дозволить врегулювати спірні питання, які виникають при здійсненні міжнародної торгівлі.

Реклама:

Окрім того, дія нових вимог сприятиме зниженню рівня регулювання імпорту вантажів, розвитку міжнародної торгівлі, розвитку тваринництва і забезпечення населення безпечними продуктами харчування.

Наказ визначає вимоги до підконтрольних Держпродспоживслужбі вантажів на основі ризик-орієнтовного підходу з урахуванням вимог європейського законодавства та рекомендацій МЕБ.

Зокрема, застосовуються принципи регіоналізації (зонування), компартменталізації та еквівалентності для цілей міжнародної торгівлі.

Нагадаємо:

За перший квартал 2019 року експорт продукції агропромислового комплексу з України до країн ЄС збільшився порівняно з 2018 роком на 24,4%.

У квітні Україна і Саудівська Аравія погодили ветсертифікат на експорт яловичини.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: