У голови Держрезерву провели обшук і оголосили про підозру

Четвер, 4 жовтня 2018, 09:42

Представники прокуратури міста Києва у четвер вручили підозру керівнику Державного агентства резерву України Вадиму Мосійчуку.

Про це сам Мосійчук повідомив на своїй сторінці в Facebook.

"Прокуратура Києва вламується в двері. Вручають підозру. Адвоката і сусідів не допускають", - написав він.

"Прошу прем'єр-міністра, генпрокурора, керівника НАБУ і громадськість втрутитися в це правове свавілля", - додав Мосійчук.

Реклама:

Пізніше обшуки у керівника Держрезерву підтвердив генеральний прокурор Юрій Луценко.

"Пан Голова в 2017 році вирішив перемістити зерно з Харківської в Черкаську область ніби то в зв’язку з небезпекою втрати через близькість АТО", - написав Луценко на своїй сторінці в Facebook.

"Що насправді стояло за зміною місця зберігання - встановить слідство. Але збитки від такого наказу чиновника перевищили 6 млн гривень", - підсумував генпрокурор.

Нагадаємо, у квітні Нацагентство з запобігання корупції внесло голові Держрезерву припис за порушення ним антикорупційного законодавства.

Відзначалося, що НАЗК отримало інформацію, що Мосійчук вирішив перевести зарплатні проекти працівників апарату Держрезерву на обслуговування іншого банку, у системі якого він раніше працював.

Тому агентство запросило у Мосійчука копії документів, які стали підставою для прийняття такого рішення, а він їх у порушення закону не надав.

У приписі НАЗК вимагало від голови Держрезерву надати ці документи.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: