Енергія водню об'єднала Україну з Європою

Середа, 13 червня 2018, 14:40

17 травня в КВЦ "Парковий" відбувся Перший Міжнародний Енергетичний Форум "Вітер та Водень", на якому більше 350 представників з 16 країн світу обговорили перспективи використання екологічного та енергетичного потенціалу водню для балансування сучасних енергосистем, які генерують електричну енергію із сонця та вітру.

На форум були запрошені міжнародні та українські експерти у сферах водневої, сонячної та вітрової енергетики, представники енергетичного бізнесу з відновлюваних джерел, міжнародні інвестиційні компанії та керівники державного енергетичного сектору України.

 
Олександр Рєпкін, генеральний партнер, автор ідеї проведення та модератор Міжнародного Форуму "Вітер та Водень"

Олександр Рєпкін, генеральний партнер, автор ідеї проведення та модератор Міжнародного Форуму "Вітер та Водень", першим із представників зеленого енергетичного бізнесу України почав інвестувати у водневі енергетичні рішення в країні. Для поширення знань про енергетичний потенціал водню та початку обговорення перспектив його впровадження в економіку країни та життя приватної особи у 2018 році було засновано Енергетичну Асоціацію "УКРАЇНСЬКА ВОДНЕВА РАДА".

Олександр Рєпкін зазначив, що протягом 2018 року "УКРАЇНСЬКА ВОДНЕВА РАДА" почала співпрацювати  з більш ніж 10 енергетичними асоціаціями в країнах Європи, зокрема у Франції, Данії, Польщі, Чехії. Європейська Воднева Асоціація акредитувала "УКРАЇНСЬКУ ВОДНЕВУ РАДУ" і зарахувала асоційованим членом, який представляє Україну у водневоенергетичній галузі.

Реклама:

Міжнародні гості високо оцінили рівень організації Першого Міжнародного Форуму "Вітер та Водень" та підкреслили важливість проведення дискусійних панелей на тему сучасного потенціалу відновлюваної енергетики. Йдеться не лише про розвиток нових зелених джерел енергії як екологічної альтернативи традиційним вуглецевим джерелам палива, а й про переваги їх використання у промисловості та приватному житті.

"УКРАЇНСЬКУ ВОДНЕВУ РАДУ" як представника водневого сектору відновлюваної енергетики України запросили взяти участь у Чеських водневих днях (CZECH HYDROGEN DAY), які пройдуть 13-15 червня 2018 року в Празі.

CZECH HYDROGEN DAY - це 9-та Міжнародна Конференція з питань водневих технологій та їх застосування. Захід присвячений пошуку та розробці альтернативних методів виробництва та зберігання водню, розвитку інфраструктури, вивченню та поширенню останніх тенденцій впровадження водневих технологій.

Участь у водневих заходах світового рівня позитивно впливає на імідж України у галузі відновлюваної енергетики. Світ високо оцінює водневий потенціал України. Початок євроінтеграційних процесів вимагає динамічного розвитку та активного впровадження існуючих технологій для ефективного використання відновлюваних джерел.

Поєднання потужного потенціалу вітрової, сонячної та водневої енергії має стати рушійним кроком в напрямку енергонезалежності України та приєднання до високотехнологічних "зелених" держав.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!