Apple Pencil буде писати навіть по повітрю

Четвер, 8 лютого 2018, 15:20

Остання патентна заявка компанії демонструє новий пристрій, здатний писати на будь-якій поверхні, і навіть в повітрі.

Про це повідомляє Naked Science.

Це стало можливим завдяки сенсорам камери, яка встановлюється на ноутбуках або моніторах. Відповідно до патентної заявки Apple, малювання стилусом в повітрі буде можливо за рахунок того, що пристрій буде відслідковуватися камерою в просторі.

 Патент отримав назву "Створення контенту з використанням електронного пристрою введення на неелектронних поверхнях". Це означає, що новий стилус від Apple буде здатний оцифровувати свій рух по будь-яких поверхнях.

Реклама:
 

Іншим альтернативним методом введення, згаданим інженерами Apple в патенті, буде використання чутливого до сили натискання наконечника, який буде записувати всі рухи. Свобода пересування пера в тривимірному просторі дозволить працювати з 3D-проектами.

 

У патенті демонструється приклад використання стилуса для малювання тривимірних фігур, а також рукописних заміток. Крім того, стилус може бути забезпечений зворотним зв'язком у формі вібрації або індикації за допомогою світлодіодних ламп.

 Як і у випадку з будь-яким патентом, нова заявка Apple лише говорить про те, над чим працює компанія. Немає ніякої гарантії, що ми коли-небудь побачимо Apple Pencil, який може писати в повітрі. Проте патент демонструє те, яким Apple бачить майбутнє взаємодії з комп'ютерами і планшетами.

Нагадаємо, у минулому кварталі Apple продала менше смартфонів, але завдяки більш дорогому iPhone X заробила більше і отримала рекордний дохід - 88,3 мільярда доларів.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: