Митники заблокували ввезення в Україну обладнання для майнінгу

Середа, 31 січня 2018, 19:44

Митниками викрито незаконне ввезення на територію України партії пристроїв для майнінгу криптовалют на суму 13 млн гривень.

Про це повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби.

Наголошується, що співробітники ДФС в зоні діяльності митного поста "Бориспіль-аеропорт" виявили схему незаконного переміщення через кордон значної партії пристроїв для так званого "майнінгу" (видобутку) криптовалют.

Згідно з повідомленням, вантаж прямував на адресу вітчизняного суб’єкта зовнішньоекономічної діяльності авіатранспортом.

Реклама:

"Правопорушники придбали дороге обладнання на території Гонконгу та намагалися перемістити цей товар через митний кордон України з приховуванням від митного контролю шляхом подання документів, що містять неправдиві відомості стосовно вартості товару", - йдеться у повідомленні.

У ДФС наголошують, що внаслідок зазначеної незаконної оборудки бюджет України міг втратити мільйони гривень.

"Порушено адміністративну справу про порушення митних правил за ст. 483 Митного кодексу України. 200 зазначених приладів вагою нетто 950 кг вилучено до винесення судом рішення у справі", - повідомляє прес-служба.

"Мінімальна вартість вилученої партії товарів (згідно з інформацією на сайті гонконгського виробника) становить в еквіваленті 13 мільйонів гривень", - йдеться у повідомленні.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: