Україна і Грузія різко наростили перевезення поромами

Середа, 27 вересня 2017, 19:48

Обсяги поромних перевезень на українсько-грузинському напрямку в січні-червні 2017 року зросли в середньому на 60% в порівнянні з аналогічним періодом 2016 року.

Про це повідомила прес-служба Адміністрації морських портів України.

Зокрема, в залізнично-поромному сполученні Іллічівськ-Поті/Батумі перевезено 165,6 тис. т вантажів, що на 63,6 тис. т або на 62,5% більше, ніж за аналогічний період 2016 року.

Крім того, з порту Чорноморськ до Грузії відправлено 94 порома з 2,9 тис. вагонами, що на 1 тис. вагонів або 60,9% більше, ніж за аналогічний період 2016 року.

Реклама:

В ході засідання ради директорів зі спільної експлуатації поромних переправ Іллічівськ-Варна та Варна-Поті/Батумі-Іллічівськ, яке відбулося 11-12 вересня в Батумі, обговорювалося питання впровадження електронного документообігу для організації перевезень через порти в залізнично-поромному сполученні.

В ході зустрічі учасники заходу також підтримали необхідність внесення змін до законодавчих актів щодо прямого залізнично-поромного сполучення між Україною, Грузією і Болгарією.

Раніше повідомлялося, що Україна і Грузія зацікавлені в створенні "Нового шовкового шляху", а також мають намір збільшити взаємний товарообіг мінімум до 1 млрд доларів.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: