ІСД спростовує свою причетність до виведення активів з "Радикал Банку"

Понеділок, 24 липня 2017, 19:00

Корпорація "Індустріальна спілка Донбасу" спростовує свою причетність до ТОВ "Квінтайр".

Про це йдеться у прес-релізі компанії, який вона надіслала до редакції після публікації матеріалу, що стосується виведення активів з "Радикал Банку".

"З повною відповідальністю заявляємо, що ТОВ "Квінтайр" не має і не мало жодного відношення до діяльності Корпорації "Індустріальна спілка Донбасу". Нам не відомо, що це за компанія, чим вона займалася і займається наразі", - йдеться у повідомленні. 

У ІСД зазначили, що Група займається виключно бізнесом, пов’язаним з виробництвом та реалізацією металопродукції.

Реклама:

"Корпорація "Індустріальна спілка Донбасу" є холдинговою та керуючою компанією для підприємств, які займаються виробництвом та продажем металопродукції, коксохімічної продукції та генерацією електричної енергії із вторинних металургійних газів - ПАТ "Алчевський металургійний комбінат", ПАТ "Алчевський коксохімічний завод", ПрАТ "Екоенергія", ЗАТ "ІСД Дунаферр" (Угорщина), ЗАТ "ІСД Хута Ченстохова" (Польща)" - підкреслюють у компанії.

Нагадаємо, раніше на Економічній правді була опублікована стаття  "Мистецтво банкрутства: як оточення Тарути рятує активи від держави", де приводяться докази їхнього зв'язку.

Зокрема один із засновників ІСД та засновник компанії "Квінтайр" мають одну і ту ж юридичну адресу. Окрім цього, офіс ІСД по вулиці Ярославів Вал, 3 у Києві був заставою по кредиту ТОВ "Квінтайр" у "Радикал Банку".

Зазначимо, що у ІСД зараз заперечують, що це був саме їхній офіс, хоча раніше ця будівля у ЗМІ згадувалась саме як офіс ІСД.

Загалом, через фіктивне банкрутство ТОВ "Квінтайр", "Радикал Банк", який зараз знаходиться в управлінні Фонду гарантування вкладів, може втратити актив вартістю понад 80 млн гривень. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: