В УЗ застосують новий метод боротьби з корупцією

П'ятниця, 30 червня 2017, 17:00

Для боротьби з корупцією та іншими злочинами в Укрзалізниці пременися провідний іноземний досвід - форензик.

Про це заявив глава УЗ Войцех Балчун, повідомляє прес-служба компанії.

Тендер на проведення таких робіт в галузі залізничного транспорту буде оголошений найближчим часом. За словами Балчуна, до участі в тендері будуть запрошені всесвітньо відомі фірми, які є лідерами в цьому сегменті. В першу чергу компанії аудиторської "великої четвірки".

Реклама:

Форензик (forensic) - це комплекс заходів спеціалізованої компанії з розслідування вже скоєних корупційних та інших злочинів, а також запобігання фактам шахрайських дій з боку менеджерів компанії і їх найближчого оточення.

"Це не одноразова акція, а системна робота, спрямована проти хабарництва, корупції, фінансових махінацій", - додав Балчун. За його словами, практика форензик триває 1,5-3 роки, в залежності від складності та глибини ураження корупцією компанії.

Результатом форензик повинно стати виявлення і звільнення учасників незаконних оборудок усередині Укрзалізниці та передача матеріалів до правоохоронних та судових органів.

"Наша мета - побудова внутрішньої системи протидії корупції і хабарництву", - пояснив глава УЗ.

Нагадаємо, 15 червня СБУ та ГПУ заявили про викриття механізму регулярного придбання чиновниками Укрзалізниці неякісної продукції на майже 100 млн грн. Напередодні співробітники Служби безпеки України спільно зі столичною прокуратурою викрили окремих керівників філії "Енергозбут" ПАТ "Укрзалізниця" на систематичному отриманні хабарів з підприємців.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!