Ціни на залізну руду можуть впасти нижче 50 доларів

Понеділок, 19 червня 2017, 15:50

Зростання поставок залізної руди і зниження попиту можуть зпровокувати падіння цін на цю сировину нижче 50 доларів у 2017 році.

Такий прогноз опублікували аналітики Citigroup, передає CNBC.

Експерти Citi погіршили прогноз цін на третій квартал до 51 долара за тонну з раніше очікуваних 64 доларів за тонну, на четвертий квартал - до 48 доларів з 60 доларів за тонну.

Реклама:

При цьому є ймовірність, що протягом найближчих 6-8 місяців котирування опустяться до свого мінімуму, до рівня трохи вище 40 доларів за тонну, говориться в повідомленні банку.

Котирування контрактів на руду з 62%-вим вмістом заліза з поставкою в китайський порт Циндао у п'ятницю закінчили торги на позначці 55,75 доларів за тонну. Раніше на минулому тижні вони опускалися до мінімальних за рік 53,36 доларів за тонну.

З лютого, коли ціни на залізну руду піднімалися до багаторічного максимуму в 95 доларів за тонну, котирування впали більш ніж на третину на тлі збільшення поставок від найбільших гірничодобувних компаній, включаючи бразильську Vale SA і австралійську Roy Hill Holdings.

За прогнозом Citi, у 2017 році пропозиція перевищить попит на 118 млн тонн, в 2016 році показник склав 60 млн тонн.

Раніше ЕП писала про падіння цін на сировинних ринках на товари, важливі для України. Так, крім руди, ціна падає також на рулонну сталь, соняшникову олію, пшеницю і кукурудзу.

Детальніше читайте у публікації: "Травневий релакс гривні: як довго нацвалюта буде стабільною".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: