Україна отримає 200 мільйонів євро від ЄІБ на розвиток громадського транспорту

Середа, 12 квітня 2017, 14:22

Верховна Рада ратифікувала угоду між Україною та Європейським інвестиційним банком щодо розвитку громадського транспорту.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За відповідне рішення в середу проголосували 230 народних депутатів.

Як наголошується в пояснювальних документах до законопроекту, фінансову угоду направлено на реалізацію заходів з оновлення парків автобусів, трамваїв, тролейбусів, вагонів метрополітену, будівництва та реконструкції трамвайних і тролейбусних ліній, впровадження сучасних систем оплати проїзду.

Реклама:

Загальна вартість проекту становить близько 400 млн євро. Фінансування проекту планується здійснити за рахунок залучених кредитних коштів Європейського інвестиційного банку під державні гарантії в обсязі 200 млн євро терміном до 22 років з пільговим періодом до 5 років.

Фінансування проектів Європейським інвестиційним банком планується здійснити 15 траншами протягом 5 років: у 2017 році - 20,4 млн євро, 2018 - 51 млн євро, 2019 -49,6 млн євро, 2020 -50 млн євро, 2021 - 29 млн євро.

Згідно фінансової угоди, Україна зобов'язується погашати кредитні кошти один раз на півроку рівними частинами до основної суми боргу або фіксованими платежами, які складаються з основної суми боргу і відсотків.

"Угода передбачає закупівлі нового пасажирського транспорту, а це сотні автобусів, тролейбусів і трамваїв, реконструкція колій, інфраструктури пасажирської в містах України", - сказав заступник міністра інфраструктури Віктор Довгань, представляючи законопроект.

Нагадаємо, що фінансову угоду (проект "Міський громадський транспорт України") між Україною та ЄІБ було підписано 11 листопада 2016 року в Києві.

Рекомендуємо почитати: Єдиний електронний квиток. Як це буде працювати?

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: