Гройсман: підвищення пенсійного віку не буде

Вівторок, 11 квітня 2017, 12:40

У пенсійній реформі, яку Кабінет міністрів подасть на розгляд парламенту, немає жодного параметра про підвищення пенсійного віку.

Про це під час прес-конференції у вівторок повідомив прем’єр-міністр Володимир Грйосман.

"Осучаснення пенсій буде повністю пов’язано з тим, які внески ми з вами платили. Це повинна бути абсолютно справедлива та солідарна система", - сказав Грйосман.

"Ми порахували зменшення дефіциту пенсійної системи в цьому році і наші прогнози показують, що виконати всі ці завдання ми можемо за рахунок цих механізмів. І саме головне – в пенсійній реформі, яку ми будемо пропонувати парламенту, немає жодного параметра про підвищення пенсійного віку", - заявив прем’єр.

Реклама:

За його словами, уряд знайшов більш справедливі інструменти і механізми, які в середньостроковій перспективі побудують соціально справедливу пенсійну систему.

"Точно вам можу сказати, що коштів вистачить, дефіцит ми можемо побороти, вона (реформа – Ред.) буде справедлива з точки зору пов’язання з внесками українців до пенсійної системи", - підсумував прем’єр.

Раніше у МВФ заявили, що Україна не може дозволити собі баритися із всеосяжною пенсійною реформою, у тому числі шляхом підвищення ефективного пенсійного віку.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: