СБУ вилучила в компанії "ТІС" печатки офшорів та валюту

Четвер, 24 листопада 2016, 20:26

Під час обшуку в офісах стивідорної компанії "Трансінвестсервіс", яка управляє кількома терміналами в акваторії морського порту "Южний" СБУ вилучила чимало необлікованої валюти, а також печатки офшорних компаній.

Про це йдеться у повідомленні СБУ.

Як зазначається, слідчі дії відбуваються у рамках кримінального провадження за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України за підозрою у заволодінні 6 мільйонами доларів корабельних зборів.

"У 2015 році компанія відомого російського бізнесмена, якій належить термінал, незаконно оформила права на отримання частини коштів від портових зборів, які до того часу надходили до ДП "Адміністрація морських портів України". Це стало можливим через незаконне оформлення прав власності на частину акваторії Аджалицького лиману, який, відповідно до Конституції, є власністю українського народу", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Під час обшуків оперативники спецслужби вже вилучили чимало необлікованої валюти, а також печатки офшорних компаній. Правомірність їх отримання та використання встановить досудове слідство.

Слідчі дії тривають.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, компанія заявила, що співробітники служби безпеки проводять обшуки в офісах "Трансінвестсервіс".

Раніше заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк заявив, що СБУ виявила фактинеефективного використання бюджетних коштів ДП "АМПУ", що оплачувало днопоглиблювальні роботи в 2-4 рази більше, ніж витрати фактичних виконавців – судноплавних компаній.

Нагадаємо, 4 листопада АМКУ прийняв рішення про відміну процедури закупівлі щодо днопоглиблення в порту "Южний".

Як відомо, 20 жовтня депутат Лещенко заявив, що компанія Jan De Nul Україна, пов’язана з помічником нардепа "Народного фронту" Сергія Фаєрмарка, виграла тендер на днопоглиблювальні роботи для порту "Южний" на 1 мільярд гривень, хоча голландська компанія Van Oord Україна пропонувала ціну на 90 мільйонів меншу.

21 жовтня він передав прем’єру документи про цю "оборудку", до якої можуть бути причетні представники "Народного фронту".

Того ж дня Гройсман доручив скасувати тендер на днопоглиблювальні роботи для порту "Южний" і провести новий через систему держзакупівель ProZorro.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: