НБУ дозволив ще одному банку самоліквідуватися

П'ятниця, 18 листопада 2016, 17:15

Правління Національного банку України 18 листопада 2016 року надало згоду на ліквідацію ПАТ "Фінексбанк" за ініціативою власників та відкликання ліцензій банку.

Про це йдеться у повідомленні регулятора.

"Рішення про ліквідацію ПАТ "Фінексбанк" прийнято на загальних зборах акціонерів банку від 22 вересня. Причина такого рішення - складне становище на ринку фінансових і банківських послуг та невизначеність щодо можливих напрямків і джерел подальшої капіталізації банку", - повідомляє прес-служба.

У НБУ нагадали, що при самоліквідації банк самостійно погашає всі зобов'язання перед клієнтами. В такому випадку не виникає жодного навантаження на Фонд гарантування вкладів фізичних осіб.

Реклама:

"На 17 листопада 2016 року "Фінексбанк" мав достатній рівень ліквідності для розрахунків з клієнтами. Обсяг високоліквідних коштів становив 21 млн гривень", - йдеться у повідомленні.

Згідно з повідомленням, загальний обсяг зобов'язань ПАТ "Фінексбанк" - 6,5 млн гривень, з них перед юридичними особами - 3,5 млн гривень, фізичними особами - 0,9 млн гривень.

"Таким чином, у банку достатньо ліквідних коштів для виконання своїх зобов’язань перед кредиторами та вкладниками у повному обсязі без зовнішніх залучень", - повідомляє НБУ.

Фінексбанк працює з 1991 року.

За даними НБУ, на 1 липня Фінексбанк займав 93 місце серед 108 діючих банків. Ключовими власниками банку є громадянка Латвії Анна Сидорова і громадянин України Сергій Осьмухін.

Нагадаємо, в червні цього року Національний банк вперше прийняв рішення про надання згоди на ліквідацію за ініціативою власників двох банків - ПАТ "Фінанс Банк" та ПАТ "Інвестиційно-Трастовий Банк".

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!