Екс-топ-менеджер банку "Київська Русь" привласнив 14 мільйонів

Вівторок, 1 листопада 2016, 13:37

Київська місцева прокуратура повідомила про підозру екс-директору Київського центрального відділення ПАТ "Банк "Київська Русь"  у службовому підробленні та привласненні грошових коштів в особливо великих розмірах.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва.

"Встановлено, що зловмисник, вступивши у змову із підлеглими, а саме завідувачем каси та начальником відділу, організував схему незаконного збагачення шляхом підроблення документів на видачу готівкових коштів з карткових рахунків 421 клієнта", - повідомляє прес-служба.

Як наголошується, на підставі вказаних підроблених документів  упродовж грудня 2014 - травня 2015 років посадовим особам банку вдалося заволодіти коштами фінустанови на загальну суму понад 14 млн гривень.

Реклама:

За результатом досудового розслідування екс-директору відділення банку повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України.

Нагадаємо, що раніше про підозру у вчиненні зазначених злочинів було повідомлено начальнику відділу та завідувачу каси, які діяли спільно зі своїм керівником.

Як відомо, у серпні 2016 року СБУ викрила екс-топ-менеджера банку "Київська Русь" у розкраданні 44 млн доларів, він був оголошений в міжнародний розшук.

19 березня 2015 року НБУ відніс банк  до категорії неплатоспроможних.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: