Україна повинна збільшити видобуток газу на 7 мільярдів кубів - Гройсман

П'ятниця, 9 вересня 2016, 17:04

Збільшення власного видобутку природного газу необхідне для зміцнення незалежності України, і в завдання влади країни входить нарощування обсягів видобутку на 7 млрд кубометрів газу.

Про це заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман журналістам на Шебелинському родовищі (Харківська область) в п'ятницю, передає "Інтерфакс-Україна".

"Наше завдання: на 7 млрд кубометрів газу за п’ять років наростити власний видобуток. Не платити кошти, валюту, щоб імпортувати. Ми маємо виробляти власний український газ. Це суттєво зміцнить наші позиції і щодо незалежності, і щодо національної безпеки. Це зробить нас конкурентними", - сказав Гройсман.

За його словами, його уряду вдалося зупинити "фактичне знищення" "Укргазвидобування", яке здійснювалося протягом багатьох років, і розморозити процес видачі спецдозволів на користування надрами.

Реклама:

"Тривалий час, особливо 2007-2013 роки, "Укргазвидобування", державне підприємство, яке має видобувати державний газ, створювати незалежність нашої країни, було на межі знищення. Ми цей процес зупинили", - заявив прем’єр.

"Сьогодні можна сказати, що ми почали видавати дозволи на розвідку... Ми все робитимемо для того, щоб підтримувати видобуток нашого газу та зміцнювати українську незалежність", - сказав Гройсман.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!