Apple зацікавилася купівлею виробника спорткарів McLaren

Середа, 21 вересня 2016, 20:51

Компанія Apple веде переговори про купівлю британської McLaren Technology Group, яка виробляє спортивні автомобілі і володіє командою "Формули 1".

Про це пише "Інтерфакс" з посиланням на Financial Times.

Як зазначає видання, Apple вже більше двох років працює над проектом самокерованого автомобіля, і придбання McLaren можна розглядати як стратегічну інвестицію. Представники обох компаній відмовилися коментувати цю інформацію.

За даними джерел газети, вартість операції може становити 1,3-1,95 млрд доларів. Таким чином, це буде найбільше придбання Apple з моменту покупки виробника навушників Beats Electronics за 3 млрд доларів в 2013 році.

Реклама:

Виручка McLaren в 2014 році становила 265 млн фунтів стерлінгів (344 млн доларів), збиток - 22,6 млн фунтів (29,3 млн доларів). Більш актуальні дані про фінансові показники компанії не публікувалися.

Apple проявляє інтерес до технологічних розробок McLaren і її портфоліо патентів, розповіли FT джерела, знайомі з ходом переговорів. У той же час вони підкреслили, що перспективи угоди невизначені в зв'язку зі змінами всередині Apple.

З 2014 року в компанії формувалася команда, яка працювала над проектом електромобіля, що складається з декількох сот інженерів і дизайнерів. Протягом декількох останніх тижнів Apple покинули десятки співробітників, які працювали в цьому напрямку.

Роботу, як повідомляють джерела видання, було вирішено зосередити на створенні систем для електромобілів, а не машини як такої.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!