Хабарі в НАУ: суд арештував майно і валюту колишнього в. о. ректора

Вівторок, 13 вересня 2016, 12:30

Солом’янський районний суд Києва заарештував майно колишнього в.о. ректора Національного авіаційного університету, якого підозрюють у хабарництві.

Про це інформує у вівторок прес-служба Національного антикорупційного бюро.

Арешт накладений, зокрема на квартиру, два будинки, гараж та грошові кошти у державній та іноземній валюті (1 млн 505 тисяч 800 грн, 1 тис. 270 польських злотих, 3 тис. 990 російських рублів, 2 тис. 329 китайських юанів, 10 канадських доларів, 50 гонконгських доларів, 3 тис. 170 фунтів стерлінгів, 50 тис. 635 доларів США та 69 тис. 382 євро).

Рішення суду ухвалене за клопотанням детективів Національного антикорупційного бюро України 31 серпня. Досудове розслідування триває.

Реклама:

Як відомо, 26 серпня співробітники спецслужби спільно з САП та НАБУ затримали т.в.о ректора Володимира Харченка та адвоката Сергія Крижановського у робочих кабінетах начебто після отримання першої частини хабара у розмірі сто тисяч євро.

Під час обшуку за місцем проживання т.в.о. ректора детективи НАБУ  вилучили готівку на загальну суму близько 5 млн грн, а також 9 злитків золота масою від 2 до 20 грам.

27 серпня затриманим т.в.о. ректора НАУ та адвокату-посереднику було повідомлено про підозру.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Обидва підозрюваних заявили про різке погіршення здоров'я і їх доставили до лікарні.

За інформацією НАБУ, Харченко залишив лікарню.

"Через те, що обидва підозрювані перебувають на лікуванні, суд досі не обрав їм запобіжного заходу", – наголошують в НАБУ.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!