Екс-ведучі Top Gear залучили 5,5 мільйона на стартап Drivetribe

Четвер, 18 серпня 2016, 18:58

Колишні ведучі популярного автошоу Top Gear, що виходить на BBC, Джеремі Кларксон, Річард Хаммонд і Джеймс Мей отримали 5,5 млн дол в раунді А на свій новий digital-медіа стартап Drivetribe.

Про це пише AIN.

Інвесторами виступили каліфорнійський фонд Breyer Capital і венчурна фірма Atomico співзасновника Skype Нікласа Зеннстрема.

Drivetribe - соціальна мережа для автоентузіастів, яка дозволить їм публікувати відео, спілкуватися і об'єднуватися в спільноти за інтересами (кланам).

Реклама:

Клани будуть очолювати Мей, Кларксон, Хаммонд і інші знаменитості. Вони будуть створювати і курирувати контент для фанів.

Користувачі будуть приєднуватися до кланів, що відображають їх автомобільні смаки, і самі зможуть створювати спільноти. Для визначення найбільш цікавого контенту для аудиторії в Drivetribe планує використовувати машинне навчання.

Під час оголошення про запуск проекту в квітні, Джеремі Кларксон висловився про стартап: "Я не розумів Drivetribe, поки Річард Хаммонд не сказав, що це як YouPorn, тільки для машин".

Стартап - спільне дітище трьох ведучих, серійного підприємця Ернесто Шмітта, який виступає в ролі СЕО, і колишнього виконавчого продюсера Top Gear Енді Уілмана.

"Наша команда побачила великий потенціал в digital-сфері для автолюбителів: тільки на Facebook їх налічується більше 400 млн", - каже Шмітт.

Drivetribe запуститься вже в листопаді цього року.

Як відомо, трійка провідних ведучих покинула Top Gear в минулому році після 13 років роботи. Причиною стало відсторонення Кларксона через бійку з одним із продюсерів. Зараз вони готують до виходу новий автошоу The Grand Tour, яке буде виходити на відеосервісі Amazon Prime.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!