Податківці ліквідували "конверт" із оборотом 300 мільйонів гривень

П'ятниця, 12 серпня 2016, 17:44

Співробітниками податкової міліції Печерського району Києва було встановлено та припинено незаконну діяльність конвертаційного центру, до складу якого входило близько 20 "фіктивних" суб’єктів господарювання.

Про це повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби.

"Група осіб, які входили до складу конвертцентру, через підконтрольні їм транзитно-конвертаційні і фіктивні підприємства надавала послуги з конвертації коштів із безготівкової форми у готівкову і формувало валові витрати підприємствам реального сектора економіки Києва за рахунок операції із купівлі-продажу цінних паперів, що фактично не мають вартості", - заявили у ДФС.

Як зазначається, незаконно переконвертовану готівку, за винятком 10-11%, які служили винагородою, передавали "клієнтам" - посадовим особам фірм реального сектора економіки.

Реклама:

"У своїй протиправній діяльності члени групи використовували розрахункові рахунки, відкрити у десяти банківських установах. Загальний обсяг проконвертованих коштів становив понад 300 млн гривень, ймовірні втрати бюджету - понад 42 млн гривень", - йдеться у повідомленні.

Згідно з повідомленням, в результаті здійснених обшуків у Києві, було знайдено та вилучено 1,2 млн гривень, документи, близько 20 печаток суб’єктів господарювання з ознаками "фіктивності", чорнові записи, первину та бухгалтерську документацію, комп’ютерну техніку, що підтверджують незаконну діяльність організованої злочинної групи.

"Всі вилучені під час проведення слідчих дій речі і документи долучені до матеріалів кримінального провадження як речові докази. На даний час у банківських установах накладено арешти на поточні рахунки, які використовувались у тіньових схемах", - йдеться у повідомленні.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!