У фіскальній службі розповіли, коли запрацює Бюро економічної безпеки

Вівторок, 23 лютого 2021, 19:49
 

Для того, аби Бюро економічної безпеки (БЕБ) почало функціонувати, знадобиться близько пів року - це пов'язано з кількістю особового складу.

Про це голова Державної фіскальної служби Вадим Мельник розповів під час онлайн-зустрічі з Європейською бізнес-асоціацією, повідомляє Укрінформ.

"Щоб БЕБ почав функціонувати, потрібно пів року, аби запрацювало не менше 30% особового складу", - заявив Мельник.

Він додав, що після підписання закону "Про Бюро економічної безпеки України" Президентом України Державна фіскальна служба буде передавати свої функції до новоствореного органу.

Реклама:

Нагадаємо:

Верховна Рада ухвалила у другому читанні та в цілому законопроєкт № 3087-д "Про Бюро економічної безпеки", створення правоохоронного органу, який займатиметься кримінальними порушенням у сфері економіки та ліквідує податкову міліцію.

Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт №3959-1 про внесення змін до адміністративного і кримінального законодавства щодо запровадження діяльності Бюро економічної безпеки.

Новостворений правоохоронний орган покликаний займатися кримінальними порушенням у сфері економіки та ліквідує податкову міліцію.

Загалом у БЕБ планують працевлаштувати 4 тисячі працівників - як у центральний апарат, так і в регіональні відділення.

Кабмін на позачерговому засіданні 21 грудня призначив Вадима Мельника головою Державної фіскальної служби шляхом укладення з ним контракту про проходження держслужби на період дії карантину.

Читайте також: Маски-шоу одного актора: як ДФС, СБУ і Нацполіція втратили контроль за економічними злочинами

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: