"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Голова ДФС планує брати участь у конкурсі на керівника Бюро економічної безпеки

Середа, 24 лютого 2021, 12:10
 

Голова Державної фіскальної служби Вадим Мельник заявив, що має намір брати участь у конкурсі на керівника Бюро економічної безпеки.

Про це він сказав під час зустрічі з представниками Європейської Бізнес Асоціації, передає "Інтерфакс-Україна".

"Так, я готовий далі йти на конкурс", - заявив Мельник, відповідаючи на питання.

"Коли я побачив конкурс на главу ДФС, я подав свою кандидатуру, щоб виграти і працювати тут. Що і сталося... Чи було це спонтанне рішення - ні. Можна відстежити, що раніше я подавався і на заступника голови ДФС в лютому-2019. Так, тоді я програв конкурс. Можливо, жартома скажу вам, що мені допомогло пройти добори те, що не було тестових завдань", - сказав він.

Реклама:

За словами Мельника, ДФС продовжить свою роботу в перші шість місяців роботи Бюро, за цей час нова структура повинна набрати в штат не менше 30% співробітників.

При цьому він додав, що підписання президентом закону про БЕБ затримується. Мельник пояснив це зауваженнями до закону з боку Міністерства юстиції та Національного агентства з питань держслужби.

Мельник додав, що ДФС продовжить реорганізацію, нещодавно відбулася зміна регіонального керівництва в десяти областях.

Нагадаємо:

Для того, аби Бюро економічної безпеки (БЕБ) почало функціонувати, знадобиться близько пів року - це пов'язано з кількістю особового складу.

Верховна Рада ухвалила у другому читанні та в цілому законопроєкт № 3087-д "Про Бюро економічної безпеки", створення правоохоронного органу, який займатиметься кримінальними порушенням у сфері економіки та ліквідує податкову міліцію.

Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт №3959-1 про внесення змін до адміністративного і кримінального законодавства щодо запровадження діяльності Бюро економічної безпеки.

Новостворений правоохоронний орган покликаний займатися кримінальними порушенням у сфері економіки та ліквідує податкову міліцію.

Загалом у БЕБ планують працевлаштувати 4 тисячі працівників - як у центральний апарат, так і в регіональні відділення.

Кабмін на позачерговому засіданні 21 грудня призначив Вадима Мельника головою Державної фіскальної служби шляхом укладення з ним контракту про проходження держслужби на період дії карантину.

Читайте також: Маски-шоу одного актора: як ДФС, СБУ і Нацполіція втратили контроль за економічними злочинами

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: