SoftBank купує виробника чіпів ARM за 32 мільярди доларів

Понеділок, 18 липня 2016, 10:31

Японська телекомунікаційна компанія Softbank Group Corp близька до здійснення угоди з купівлі британської компанії-виробника чіпів ARM Holdings Plc більш ніж за 32 мільярди доларів.

Про це пише "Прайм" з посиланням на агентство Блумберг.

Про операцію може бути оголошено в понеділок. Як очікується, вона буде здійснена в грошових коштах.

За словами джерел видання, SoftBank запропонує 17 фунтів стерлінгів за акцію ARM. Ця ціна включає 43% премії до вартості акцій ARM на закритті торгів у п'ятницю.

Реклама:

Угода надасть SoftBank величезну частку на ринку мобільних чіпів. За словами одного з джерел, SoftBank розглядав покупку ARM ще до рішення громадян Великобританії щодо виходу країни з ЄС. Результат референдуму не вплинув на рішення японської фірми щодо угоди, відзначило джерело.

Британська корпорація ARM Holdings є одним з найбільших розробників і ліцензіарів чіпів 32-розрядних і 64-розрядних RISC-процесорів, які використовуються в портативних і мобільних пристроях. Заснована в 1990 році як спільне підприємство Acorn Computers, Apple Inc. і VLSI Technology.

Японська SoftBank Group, заснована в Токіо в 1981 році, є третім за величиною стільниковим оператором в країні. Під брендом SoftBank працює понад 600 компаній на ринку телекомунікацій. Компанія є найбільшим акціонером Alibaba з 2000 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: