Пенсійний фонд: платимо всім переселенцям, які дають знати про себе

Понеділок, 16 травня 2016, 19:04

Наразі на обліку у Пенсійному фонді знаходиться 1,1 млн переселенців, які зареєстровані на підконтрольній Україні території Донбасу, усім їм здійснюються необхідні пенсійні виплати.

Про це заявив голова правління Пенсійного фонду Олексій Зарудний на прес-конференції в понеділок, у Києві, передає "Укрінформ".

"На непідконтрольній території свого часу проживало 1 млн 200 тис.  пенсіонерів, а наразі на підконтрольній території Україні на обліку перебуває майже 1 млн 100 тис. пенсіонерів, тобто практично всі пенсіонери-переселенці перебувають на обліку саме на підконтрольній території", - заявив він.

"Усі зобов'язання, які Пенсійний фонд має і може виконати перед особами-переселенцями, він виконує, так само як і перед всіма іншими нашими пенсіонерами-співвітчизниками", - сказав Зарудний.

Реклама:

За його словами, починаючи з серпня 2014 року пенсіонерам-переселенцям виплатили понад 38 млрд гривень.

Разом з тим, голова правління Пенсійного фонду поінформував про співпрацю з СБУ для виявлення "фальшивих" пенсіонерів-переселенців. Так, він зауважив, що пенсіонер-переселенець, який отримує виплати на банківську карту, то хоча б раз на рік має з'явитися до Пенсійного фонду, аби довести, що саме він отримує ці виплати.

"Ми проводимо таку ідентифікацію. У нас є певна кількість осіб у роботі, які перебувають у перевірці щодо наявності цих людей як одержувачів пенсій. Бо є достатньо велика кількість людей, яка вимірюється десятками тисяч, які вже кілька місяців не з'являлися до органів Пенсійного фонду чи до відділень банку і ми фактично не знаємо, чи є ці люди в живих", - зазначив він.

"Звичайно, ми по цих людях виплати не проводимо, бо не впевнені, що саме ця людина зможе отримати ці виплати. Але як тільки ми отримаємо таке підтвердження, усі виплати відновлюються", - резюмував Зарудний.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!