НБУ у рамках інтервенції купив 147,5 мільйона доларів

Четвер, 7 квітня 2016, 20:21

Нацбанк України для згладжування надмірних коливань курсу гривні здійснив інтервенцію з купівлі валюти за фіксованим курсом 25,8 гривні за долар, під час якої купив 147,5 млн доларів.

Про це заявив директор департаменту відкритих ринків Сергій Пономаренко, пише "Інтерфакс-Україна".

"Сьогодні рішення щодо проведення інтервенції за фіксованим курсом замість традиційного валютного аукціону за курсом, визначеним за заявками банків, було прийнято у зв'язку зі значним разовим перевищенням пропозиції над попитом", - сказав Пономаренко.

Він наголосив, що проведення операції з купівлі валюти за фіксованим курсом не є свідченням того, що Нацбанк таргетує певний рівень курсу гривні.

Реклама:

"Національний банк продовжує дотримуватися режиму гнучкого курсоутворення, за якого не протидіє руху курсу, обумовленому фундаментальними ринковими чинниками. Водночас НБУ згладжує надмірні коливання курсу, що відбуваються внаслідок ситуативних чинників", - пояснив Пономаренко.

Центробанк уточнює, що останнього разу інтервенція за фіксованим курсом оголошувалася 27 жовтня 2015 року.

Валюта, отримана в результаті інтервенції, була спрямована на поповнення міжнародних резервів, які НБУ має намір збільшити до 19,6 млрд доларів на кінець 2016 року з 12,72 млрд доларів на початок квітня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!