Міненерго РФ: Запрошення від України на переговори не отримували

Вівторок, 26 квітня 2016, 16:29

Міністерство енергетики Росії не отримувало запрошення для участі в тристоронніх газових переговорах в форматі Україна-ЄС-РФ.

Про це повідомила прес-секретар міністра енергетики РФ Ольга Голант, пише ТАСС.

"Ми нічого не отримували", - сказала вона.

У той же час представник Єврокомісії повідомив агентству, що ЄК направила лист Росії і Україні з приводу проведення міністерської зустрічі по газу.

Реклама:

"Як було підкреслено багато разів, Єврокомісія готова в якості посередника прокласти шлях до проведення тристоронніх переговорів ЄС-Росія-Україна, якщо обидві сторони цього бажають. Відповідна допомога була запропонована в листі, направленому віце-головою Єврокомісії Марош Шефчович міністрам енергетики Росії і України" , - відзначили в ЄК.

У свою чергу, представник Єврокомісії заявив, що вони отримали згоду від Міністерства енергетики та вугільної промисловості України на проведення тристоронніх переговорів щодо газу.

Нагадаємо, директор департаменту планування і європейської інтеграції Міненерго України Михайло бно-Айріян повідомив, що українська сторона звернулася до Єврокомісії щодо проведення тристоронніх газових переговорів у форматі Україна-ЄС-Росія в будь-який зручний для Брюсселю час.

Раніше голова Міненерго Ігор Насалик заявив, що Україна не проводитиме жодних переговорів з газових питань з РФ доти, доки не буде вирішено спір "Нафтогазу" з "Газпромом" в Арбітражній палаті Стокгольма за ціною та умовами постачання російського палива в Україну.

Нагадаємо, регулярні тристоронні консультації між Росією, ЄС і Україною щодо поставок газу в Україну і транзиту в Європу почалися в травні 2014 року, після того, як Росія скасувала знижку на газ для України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!