Нафта перейшла до зростання: Brent наближається до 44 доларів

Вівторок, 19 квітня 2016, 14:38

Світові ціни на нафту у вівторок перейшли до зростання на фоні скорочення видобутку "чорного золота" в Кувейті через страйки працівників галузі.

Про це свідчать дані торгів, передає "Прайм".

Станом на 13:58 вартість червневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent додавала 1,93% - до 43,74 долара за барель. Ціна червневих ф'ючерсів на нафту марки WTI піднімалася на 1,43% - до 41,78 долара за барель.

Нафтовидобувні країни за підсумками зустрічі в Досі 17 квітня не дійшли згоди щодо заморозки видобутку "чорного золота".

Реклама:

Ряд країн ОПЕК, в першу чергу Саудівська Аравія, несподівано стали наполягати на участі в угоді більш широкого кола учасників, зокрема всіх членів ОПЕК, серед яких і Іран.

Наступного разу питання заморозки видобутку обговорять на зустрічі країн ОПЕК в червні у Відні. У разі досягнення домовленості до переговорів можуть приєднатися і нафтовидобувні держави, що не входять в організацію.

"Схоже, все говорить про постійну конкуренцію за частку на ринку нафти між Саудівською Аравією та Іраном, принаймні, до тих пір, поки обсяги виробництва нафти в Ірані не зрівняються з їх виробничими потужностями", - сказав агентству MarketWatch енергетичний аналітик Citi Futures Perspective Тім Еванс.

Відсутність угоди на переговорах в Досі викликала зниження цін на нафту і поглибила побоювання інвесторів, пов'язані з надлишком пропозиції на ринку.

Однак у вівторок увага учасників ринку переключилася на події в Кувейті, де безстроковий страйк нафтовиків, що почався 17 квітня, вже призвів до скорочення виробництва нафти в країні до 1,1 мільйона барелів на день з 2,8 мільйона барелів на день в березні.

Розбіжності у нафтовиків з владою виникли через виключення нафтової галузі з нового проекту з оплати праці держпрацівників.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!