Ціна на нафту Brent піднялася до максимуму з початку року

Вівторок, 12 квітня 2016, 13:47

Світові ціни на нафту перейшли до зростання, марка Brent піднялася до максимуму з 4 грудня на прогнозах зниження видобутку в США і в очікуванні зустрічі нафтовиробників в Досі 17 квітня, на якій планується обговорити заморозку видобутку на рівні січня.

Про це свідчать дані торгів, передає "Прайм".

Станом на 12:38 вартість червневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent росла на 1,45% - до 43,45 долара за барель. Ціна травневих ф'ючерсів на нафту марки WTI збільшувалася на 1,09% - до 40,77 долара за барель.

Згідно з прогнозами управління енергетичної інформації Міненерго США, видобуток сланцевої нафти на родовищах найбільших нафтогазовидобувних регіонів США в травні 2016 року знизиться в порівнянні з квітнем на 114 тисяч барелів - до 4,836 млн барелів на добу.

Реклама:

Зустріч виробників нафти, в якій візьмуть участь ряд країн Близького Сходу і Росія, запланована на неділю, 17 квітня, і пройде в столиці Катару Досі.

Держави обговорять заходи, спрямовані на стримування надлишку нафти на світовому ринку, який становить 2 мільйони барелів на добу.

На думку більшості аналітиків, виробники домовляться про замороження видобутку поблизу нинішніх рівнів, які перевищують попит і близькі до рекордних значень, що навряд чи допоможе кардинально вирішити проблему надлишку.

"Є потенційний ризик зниження цін, оскільки заморозка виробництва на нинішніх рівнях була б швидше символічним жестом, аніж реальною ринковою інтервенцією. Однак на цьому ринку потрібно бути готовими до сюрпризів", - сказав головний ринковий аналітик CMC Markets Рік Спунер.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!