Яресько: Над оновленим меморандумом з МВФ ще працюють

П'ятниця, 4 березня 2016, 12:44

Україна продовжує роботу над узгодженням оновленого Меморандуму з Міжнародним валютним фондом.

Про це журналістам повідомила міністр фінансів України Наталія Яресько, передає "УНІАН".

"Це живий документ, щотижня щось змінюється", - сказала вона.

Як ілюстрацію Яресько розповіла, що кілька тижнів тому Верховна Рада підтримала два законопроекти, які були передбачені меморандумом, у зв'язку з чим знову довелося вносити зміни до тексту документа.

Реклама:

"Ситуація жива, і меморандум зараз обговорюється. Там конкретних проблем немає", - відзначила вона.

Також Яресько сказала, що одержання чергового траншу від МВФ можливо лише після засідання ради фонду, але до підписання меморандуму МВФ не може призначити дату цього засідання.

"Зараз ми всі маємо сконцентруватися на меморандумі, всі ці деталі узгодити, а далі буде підписання та зустріч заради їх, і будуть транші", - сказала міністр.

Раніше повідомлялося, що МВФ продовжить роботу з Україною за програмою розширеного фінансування, схваленою в березні 2015 року, однак очікує від Києва визначеності стосовно уряду та парламентської коаліції.

Як відомо, МВФ схвалив програму кредитування економіки України з використанням механізму розширеного фінансування (Extended Fund Facility – EFF) загальним обсягом 17,5 млрд дол терміном на 4 роки в березні 2015 року.

Як відомо, голова НБУ Валерія Гонтарева заявила, що співпраця з МВФ відновлюється повільно.

Раніше директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард заявила, що МВФ буде складно допомагати Україні, якщо вона не боротиметься з корупцією.

Нагадаємо, раніше міністр фінансів Наталія Яресько заявила, що МВФ в разі зміни уряду в Україні візьме паузу в програмі розширеного фінансування EFF і продовжить її тільки при готовності нового уряду виконувати зобов'язання, взяті попередниками.

Економічна правда

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі повідомлення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!