Кабмін пропонує Раді спростити порядок підключення до електромереж

Вівторок, 29 березня 2016, 17:31

Кабінет міністрів пропонує Верховній Раді спростити порядок підключення до електричних мереж.

Про це йдеться в зареєстрованому 28 березня законопроекті №4310, передають "Українські Новини".

Згідно з пояснювальною запискою, метою розробки законопроекту є спрощення порядку приєднання до електричних мереж і забезпечення поліпшення позицій України в рейтингу Світового банку DoingBusiness за показником "Підключення до електромереж" шляхом удосконалення зазначеної процедури.

Законопроектом передбачається перехід від отримання дозволу на порушення об'єктів благоустрою (земляні та ремонтні роботи) до повідомного принципу (повідомлення - за 5 днів до початку робіт, зараз дозвіл - 10 днів) для стандартних приєднань.

Реклама:

Також він дозволяє подачу заяви для стандартного приєднання як письмово так і в електронному вигляді, уявлення спрощених графічних матеріалів щодо розміщення електроустановки; зменшення терміну розгляду заяви та напрямки договору на приєднання від енергопостачальної організації замовнику протягом 3 днів.

Також документом встановлюються терміни надання послуги стандартного приєднання електроустановок до електричних мереж енергопостачальної організації: 1-й ступінь потужності - 15 робочих днів, 2-я ступінь потужності - 25 робочих днів; 3-й ступінь потужності - 35 робочих днів; при необхідності будівництва та землеустрою щодо відведення земельної ділянки -135 робочих днів.

За порушення термінів стандартного приєднання електроустановок до електричних мереж на електрифікованих територіях і за необгрунтованість виданих технічних умов на нестандартне приєднання законопроектом передбачено штраф у розмірі від 1 тис. до 10 тис. ееоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Як повідомлялося, 16 березня Кабінет міністрів погодив проект закону про порядок підключення до електричних мереж з урахуванням зауважень Міністерства економічного розвитку і торгівлі та Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!