Іран заморозить видобуток нафти на рівні 4 мільйонів барелів на день

Неділя, 13 березня 2016, 13:11

Іран почне кооперуватися з іншими країнами в питанні про замороження видобутку нафти тільки тоді, коли рівень видобутку в країні досягне чотирьох мільйонів барелів на день.

Про це з посиланням на агентство ISNA, передає "Прайм".

"До того часу, поки видобуток нафти не дійде до 4 мільйонів барелів на день, не варто з нами працювати в цьому напрямку (з питання про замороження - ред.), Тільки після цього ми почнемо з ними кооперуватися", - сказав міністр нафти Ірану Біжан Зангане.

В кінці лютого Зангане заявляв, що щоденний видобуток нафти в Ірані досягне показника в 4,6 мільйона барелів в рамках шостої п'ятирічної програми розвитку країни (2016-2021 роки).

Реклама:

РФ, Саудівська Аравія, Катар і Венесуела на зустрічі в Досі 16 лютого для підтримки світових цін на нафту домовилися про таку міру, як збереження видобутку в середньому в 2016 році на рівні січня, але тільки якщо інші виробники приєднаються до ініціативи.

Серед країн, які висловили таку готовність, Еквадор, Алжир, Нігерія, Оман, Кувейт, ОАЕ.

Іран і Ірак поки говорять лише про підтримку кроків щодо поліпшення ситуації на ринку нафти, уникаючи обіцянок приєднатися до заморожування видобутку.

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі повідомлення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: