Зупинка залізничного сполучення з Донбасом вигідна тільки Росії - МЕРТ

П'ятниця, 11 березня 2016, 15:49

Рішення про зупинку залізничного сполучення з неконтрольованою територією Донбасу можна приймати лише після аналізу наслідків.

Про це повідомила перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Юлія Ковалів на брифінгу в "Українському кризовому медіа-центрі".

"Питання, що стосується призупинення рішення про припинення ж/д сполучення ми будемо обговорювати в залежності від результатів розрахунків", - заявила Ковалів.

За її словами, такі розрахунки Мінекономрозвитку ще не проводило.

Реклама:

На думку заступника міністра, питання ліквідації ДП "Донецька залізниця" пов'язане з реорганізацією "Укрзалізниці" в публічне акціонерне товариство, і не означає "автоматичного" припинення руху поїздів з неконтрольованих територій Донецької і Луганської областей.

За словами директора Департаменту розвитку підприємництва та регуляторної політики МЕРТ Володимира Семеніхіна, зупинка ж/д сполучення з Донбасом вигідна "східному сусіду" України.

Чиновник відзначає, що з економічної точки зору міністерство не підтримує блокаду.

"Хіба нам хочеться економічних втрат? Ні, не хочеться. Хіба там не наші підприємства? Наші. Відповіді, що робити підприємствам і людям, які там живуть, у мене немає", - каже Семініхін.

За словами чиновника, МЕРТ виступає проти торгового бар'єру, так як економічні втрати від нього обернуться сплеском контрабанди і значно більшими вкладеннями в відновлення регіону.

Нагадаємо, раніше представники таких промислових підприємств як ПрАТ "Донецьксталь, ТОВ "ДТЕК Енерго", ПАТ "Метінвест-Шипинг", ТОВ "ЮМГ-Трейдинг" написали лист на ім'я президента, прем'єра і міністра інфраструктури із закликом зберегти вантажоперевезення з непідконтрольних Україні територій Донецької і Луганської областей.

Економічна правда

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі повідомлення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: